אני מניחה שיש לך מערכת יחסים עם לפחות גבר אחד בחייך (בן זוג, בן, אבא, קולגה, ידיד..) אך האם יש לך שותפות אמת איתם? האם את יודעת איך לוודא שגם הצרכים שלך וגם שלו ייענו, באופן שיעצים את שניכם?

אם ענית "לא" לשאלה הזו, אני רוצה שתדעי שאת ממש לא לבד. גם אני הייתי שם, עמוק בתוך הבוץ של מערכות יחסים כושלות עם גברים.

למרות שלמדתי סדנאות של תקשורת מקרבת, קראתי מלא ספרים, והעמקתי המון בנושא של מערכות יחסים, הייתה איזושהי חתיכה חסרה וחוויתי תסכול, אי-הבנות, חשדנות, טינה וביקורת כלפי הגברים בחיי וגם חוסר-אמון עמוק ("אי אפשר לסמוך עליהם!")

היום אני מבינה, שלא באמת הבנתי את "מערכת ההפעלה" הגברית. לא הבנתי שגברים שונים מנשים באופן מהותי בהרבה דרכים יפות ונפלאות.

להביא שינוי עמוק

לפני שלוש שנים, התחלתי לעבור תהליך של התעוררות לעצמי ולחיבור שלי לגוף שלי, וכחלק מהתהליך הזה הגעתי אל אישה מדהימה ומעוררת השראה בשם אליסון ארמסטרונג. אליסון חקרה אלפי גברים מתרבויות שונות מכל רחבי העולם במשך שני עשורים ובעקבות המחקר, כתבה ספר, שהוא אחד הספרים הכי חזקים שקראתי בנושא מערכות יחסים, שנקרא קוד המלכה- The Queen’s Code.

הספר מגולל את סיפורה של קימברלי, אישה אמריקאית ממוצעת, שחוותה כישלונות חוזרים ונשנים של מערכות יחסים עם גברים וגם חוותה טראומה מינית בילדותה. בעזרתה של סבתא שלה, קלאודיה, היא לומדת את "קוד המלכה" והופכת את מערכות היחסים שלה עם גברים מקצה לקצה.

בדומה לקימברלי, גם אני עברתי תהליך כזה עם הספר ועם הקורסים שעברתי עם אליסון. הבנתי לאט לאט איך אני מחבלת במערכות היחסים שלי עם גברים בגלל האמונות השליליות שיש לי עליהם. הבנתי איך התנהגויות יומיומיות שלי מסרסות את הגברים בחיי – בלי שבכלל הייתי מודעת לכך!

מאז שנחשפתי ללימוד הזה, הבאתי שינוי עמוק למערכות היחסים שלי עם גברים. אני מוקפת בגברים אוהבים ותומכים בחיי: בעבודה, בבית ובכל מקום. ובשנתיים האחרונות אני נמצאת בזוגיות חדשה, אוהבת ועמוקה יותר מכל מה שהכרתי בעבר. כיום אני מרגישה תחושה של שותפות עמוקה וכבוד הדדי עצום עם הגברים בחיי.

האם את מבינה את מערכת ההפעלה הגברית?

מכיוון שהשינוי שחוויתי היה כל כך עמוק, ובהיותי אוונגליסטית מטבעי 🙂 התחלתי להפיץ הלאה את המסרים והתכנים של אליסון ולחשוף נשים נוספות לתובנות החשובות האלה, והתוצאות של הנשים שעבדתי איתן לא איחרו לבוא והיו מרגשות לא פחות משלי.

אז אם את כאן בדף הזה, כנראה שכבר ענית על השאלון שהכנתי לך, "בחני את עצמך: האם את מבינה את מערכת ההפעלה הגברית" (ואם עוד לא ענית על השאלון – לחצי על הלינק ובחני את עצמך!)

בואי נפרק יחד את השאלות והתשובות, כדי שתוכלי להבין אותן לעומק:

"גידול צפרדעים"

אז מה בעצם קורה כאן?

על פי הגישה של אליסון, רוב הגברים מגיעים למערכת היחסים איתך בתור "נסיכים" – ולפעמים אנחנו הופכות אותם ל"צפרדעים" על ידי תהליך של סירוס – ומוציאות מהם את הגרוע ביותר שלהם.

הערת ביניים: כמובן שיש גברים שהם אלימים, מתעללים או בעלי הפרעת אישיות- אני לא מדברת עליהם. אליסון מתייחסת אך ורק לגברים בריאים בעבודה שלה.

לפני שנכנס ל"איך אנחנו מסרסות", חשוב להסביר מה זה בכלל סירוס, ולמה אנחנו עושות את זה.

״סירוס״ = להפחית מהיכולת שלהם לספק או להגיע לתוצאות. אפשר גם להסתכל על זה כעל הפחתה מהכוח שלהם ומהאמונה שלהם ביכולת שלהם.

נשים מסרסות גברים לא כי הן רעות, ביצ'יות או חסרות-לב. אנחנו עושות את זה כי חלקנו מאמינות שגברים הם מסוכנים/ לא אמינים / אי אפשר לסמוך עליהם / בוגדניים וכדומה. זה קורה או בגלל שנפגענו מגברים בעבר או שספגנו את האמונות האלה דרך התודעה הקולקטיבית של הנשים בעולם שנפגעו כל כך הרבה מאלימות של גברים. לכן, אנחנו מאמינות באופן תת-מודע שחשוב להחליש גברים – כדי להגן על עצמנו.

אנחנו לא מודעות לכך שמה שאנחנו עושות מסרס את הגברים שבחיינו, כי אנחנו לא מבינות את ההבדלים בין נשים לגברים ולא מבינות שהם שונים מאיתנו. מה שקורה בפועל הוא שגבר שעבר סירוס הופך להיות גבר ממורמר ולאורך זמן – כועס ואפילו זועם

איך אנחנו מסרסות גברים?

הנה מספר דוגמאות:

לקטוע אותם באמצע משהו שוב ושוב

 בעוד שנשים יכולות להתמקד במספר דברים בו זמנית (למשל: לדבר בטלפון עם חברה, להכין ארוחת ערב, לשלוח אימייל ולהניק בו-זמנית 🙂 ), רמות הטסטוסטרון בגוף הגבר גורמות למוח שלהם להיות ממוקד רק בדבר אחד (single-focused). זה לא רעיון תיאורטי! יש מחקרים ביולוגיים שמראים שהמוח הנשי והגברי מכויל אחרת. בכל רגע נתון, המוח הגברי ממוקד בדבר אחד ובייצור של תוצאה אחת בלבד. כאשר את קוטעת אותו באמצע, הוא ממש צריך לעבור לחלק אחר של המוח שלו כדי להתמקד בדבר החדש שאת מבקשת ממנו לעשות – כלומר: להקשיב לך.

אם את עושה את זה שוב ושוב, זה מפחית את היכולת שלהם לספק את התוצאה שהם ממוקדים בה ואף יכול להביא לתסכול וכעס ומתח ביניכם. מה שגברים הכי זקוקים לו זה שנסמוך עליהם ונכבד אותם. הכבוד והאמון וההערכה שלנו הם כמו מים ושמש עבורם. יש לזה סיבה ביולוגית ותכף אגיע לזה.

לא לדעת לקבל את מה שהם רוצים לתת

זה עקרון חשוב. בעידן החדש הזה, כל כך חשוב לנו להיות נשים עצמאיות, שיכולות לספק את הכל לעצמנו, שלא צריכות גבר שיספק להן משהו, שיכולות לפרנס בעצמנו וכולי וכולי. וזה נכון, וזה חשוב ועבדנו קשה כדי לקבל את העצמאות הזו. אך עבור הגברים בחיינו, זה מאוד מאוד קשה כשאנחנו לא מסוגלות לקבל מהם את כל מה שהם רוצים ומשתוקקים לספק עבורנו.

זה לא אומר שעכשיו את צריכה לחזור למטבח ולתת רק לגבר לפרנס. אבל תתחילי לשים לב כמה הוא משתוקק להעניק לך את מה שאת צריכה. המחקר של אליסון שנערך על אלפי גברים מצא שאחד הדברים הכי חשובים לגבר בבחירה של בת זוג לטווח ארוך הוא היכולת שלו לספק לה את מה שהיא באמת צריכה ורוצה!

העיקרון הזה הוא גם הסיבה לכך שבן זוגך רואה את עצמו אחראי על האושר שלך, ולכן ייתכן שיש לו נטייה להתעצבן או לנסות "לתקן" את הבעיות שלך, כשאת משתפת אותו בקושי שיש לך. הנקודה הזו היא מקור להמון אי הבנות בין נשים לגברים. בעוד שאת סתם רוצה לשתף אותו ושהוא רק יקשיב לך ויהיה אתך, הוא חושב שיש לך בעיה שצריך "לפתור" אותה ושאת משתפת אותו כדי שהוא יעזור לך לפתור את הבעיה. את מתעצבנת שהוא לא מבין אותך, הוא לא מבין מה את רוצה ממנו…וחוזר חלילה… (יש דרך החוצה מהלופ הזה דרך אגב! אבל זה כבר נושא להדרכה נפרדת..)

אז שאלי את עצמך, האם יש משהו שאני לא מאפשרת לגבר בחיי לספק עבורי? אולי בתחילת מערכת היחסים הוא ממש רצה להעניק לך משהו ואת לא היית מסוגלת לקבל, אז עכשיו הוא כבר הפסיק לנסות? בדקי איפה העיקרון הזה פוגש אותך.

לא לאפשר להם להגן עלינו

לגבר בריא יש צורך עמוק להגן על נשים. לא רק על האישה "שלו" אלא על נשים בכלל בסביבתו. כשהתחלתי לשים לב לזה – וגם להעריך ולהוקיר את זה – החברות והשותפות שלי עם גברים עלתה בכמה דרגות. עכשיו אכנס קצת לביולוגיה של העניין. מבחינה ביולוגית, כדי שהגזע האנושי ישרוד – הגברים הם פחות "יקרי ערך" מהנשים. גבר יכול "לייצר" הרבה תינוקות כי הוא יכול "לפזר" את הזרע שלו ולהכניס הרבה נשים להריון. אך האישה היא יקרה מפז, אנחנו כגזע זקוקים יותר לנשים מאשר לגברים כדי לשרוד ולהתרבות.

בנוסף, נשים הן המין החלש יותר פיזית. זוהי לא אמירה שובינסטית – זוהי עובדה ביולוגית יקירותיי – ברור שיש יוצאות דופן, אבל לרוב הגברים הם יותר חזקים וזה פשוט מכיוון שיש להם כמויות טסטוסטרון הרבה יותר גבוהות בגוף מלנשים. לכן מבחינה ביולוגית לגברים יש דחף עצום להגן על נשים כי אנחנו יקרות ערך עבורם. אנחנו פשוט לא מודעות ומודעים לדחפים הביולוגיים שלנו וכמה הם משחקים תפקיד ענק במערכות היחסים שלנו. אז כשבן הזוג או ידיד מנסה להגן עלינו, אנחנו מתעצבנות! – "מה אתה אבא שלי?? מה אתה חושב שאני ילדה קטנה, שאני לא יכולה לעשות את זה בעצמי?? אתה מנסה לשלוט בי??" וכדומה.

עוד תובנות בהדרכה החינמית

המאמר הזה היה טעימה קטנה, ויש לי עוד מלא תובנות חשובות ועוצמתיות בנוגע להבדלים בין נשים לגברים, תקשורת בריאה ושותפות בין נשים לגברים שאני רוצה לשתף איתך.

אז אם את רוצה ללמוד איך ליישם תכל׳ס את התובנות האלה כדי ליצור שותפות אמת עם הגברים בחייך,

מוזמנת להרשם לקבלת ההדרכה החינמית "להיות המלכה של מערכות היחסים שלך" (שימי לב: אם כבר נרשמת לשאלון, אין צורך להירשם להדרכה – אשלח לך אותה מחר!)

ממש אשמח לשמוע בתגובות – איפה המאמר הזה פוגש אותך? יש לך שאלות / אתגרים עם התכנים האלה? חשוב לי לשמוע ממך, כי אני יודעת שהתכנים האלה יכולים להיות מאתגרים.

לחיי שותפות-אמת, כבוד והבנה הדדית בין נשים וגברים…

אפרת

Shares
הדרך לשחרור מיני מתחילה כאן
רוצה לגלות מה החסם המיני העיקרי שלך ואיך לשחרר אותו?

לחצי כאן ומלאי את השאלון

(התשובה אולי תפתיע אותך...)

You have Successfully Subscribed!

Share This
Open chat
צריכים עזרה?
היי 👋
איך נוכל לעזור?